roruenLogin
Ad
ITA
FusionWorks
Ultimul
Comentariu

Poate e timpul sa fie schimbată directoarea?Cît se poate de tolerat această atitudine neserioasă...

Ministerul Educației(+373 22) 23-46-09Site-ul oficial

7 Anii în urmă

35 de profesori de informatică au primit, astăzi, certificate CISCO pentru predarea în liceele din ţară a noii discipline opţionale "Administrarea calculatoarelor şi a reţelelor".

Certificatele au fost înmînate de către Maia Sandu, ministru al Educaţiei, şi Dona Şcola, viceministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, transmite MOLDPRES.

Noua disciplină se implementează la iniţiativa celor două ministere, cu suportul Cisco Systems şi al Proiectului Creşterea Competitivităţii şi Dezvoltarea Întreprinderilor (CEED II), finanţat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională.

La acest curs, elevii vor învăţa cum funcţionează componentele hardware şi software ale calculatoarelor, dar şi care sînt cele mai bune practici în întreţinerea calculatoarelor şi în utilizarea lor în siguranţă. De asemenea, elevii vor putea să asambleze un calculator, să instaleze sisteme de operare şi software, precum şi să creeze şi să susţină o reţea de calculatoare.

Platforma educaţională CISCO Netacad este una din cele mai ample şi moderne programe de e-learning în domeniul tehnologiei şi comunicaţiei care există în lume.

În anul şcolar curent, alţi 20 de profesori de informatică urmează să fie instruiţi în domeniu, notează MOLDPRES.

Sursă: www.moldpres.md