roruenLogin
Ad
ITA
FusionWorks
Ultimul
Comentariu

خرید کتاب با موضوعات مختلف از جمله عمومی, روانشناسی,کود...

Ministerul Educației(+373 22) 23-46-09Site-ul oficial

7 Anii în urmă

Pasiune, dorinţa de a-şi demonstra sie însuşi de ce este în stare, şi decuriozitatea de a afla ce va spune lumea despre el. Sunt atributele care au dus la apariţia singurului joc de calculator de brawser din Moldova. Autorul acestuia nu este decât un licean, de doar 16 ani, pe nume Maxim, locuitor al oraşului Cricova. În doar câteva luni, jocul a atras peste o mie de utilizatori.

Odată devenit administrator al propriului joc, Maxim se bucură, pentru început doar de faimă virtuală. 

"În acest joc, sunt un personaj de level-ul, am un telefon performant, un pistol din aur, patru afaceri care-mi aduc un venit foarte mare. Am avansat şi în cariera profesională, am ajuns de la agricultor până la deputat. În viaţă sunt, însă, un simplu elev la liceu, cu vise şi multe teme de făcut", a spus băiatul.

Întrucât are doar 16 ani, Maxim "fură" meseria de programator de pe internet. Fură şi din timpul său liber pentru a-şi face jocul renumit. 

"Zilnic acord două sau trei ore acestui joc. De altfel, părinţii îmi interzic accesul la calculator", a explicat Maxim. 

Maxim îşi doreşte să absolvească o facultate cu profil tehnic, pentru a mânui cât mai bine limbajul de programare dar şi pentru a-şi câştiga existenţa. Modest din fire nu-şi doreşte, însă, să devină şi celebru: "Îmi place să ştiu că am mulţi utilizatori, ca site-ul să devină popular, nu eu. Mie îmi place să stau în umbră". 

Părinţii, ambii profesori de fizică, sunt nespus de bucuroşi că singurul lor fiu le-a mers pe urme. 

"Am visat să fiu programator. Discutam cu el despre programare şi când m-am trezit, el deja făcea acest lucru", a menţionat tatăl lui Maxim.

Mama băiatului se mândreşte şi speră că pe viitor fiul ei va avea rezultate bune: "Îi dăm libertate, dar cu măsură. Un profesor e mândru când discipolii lui ajung mai departe şi noi şi sperăm că şi fiul nostru va ajunge departe".

Maxim Cotruţa este elev în clasa a 10-a a liceului "Ion Creangă" din Chişinău.

Sursă: publika.md