roruenLogin
Ad
ITA
FusionWorks
Ultimul
Comentariu

خرید کتاب با موضوعات مختلف از جمله عمومی, روانشناسی,کود...

Ministerul Educației(+373 22) 23-46-09Site-ul oficial

6 Anii în urmă

Elevii din Ungheni sunt interesați de cultura țărilor europene. In acest weekend ei au desfăşurat o noua editie a concursului Cultura si civilizatia Europeana, proiect lansat în anul 2007.

Prin intermediul acestuia participantii studiază tradiţiile şi obiceiurile popoareler europene şi sunt premiaţi din partea autorităţilor locale.

De data aceasta scopul concursului pentru elevii din Ungheni a fost Romînia, țară membră a Uniunii Europene din ianuarie 2007. Tricolorii, Prutenii, Carpații și Moștenitorii au avut la dispoziție 2 luni pentru a se informa până în cele mai mici detalii despre cultura românească, pentru a ţine piept celor 10 probe de concurs.

Dacă la proba 10 întrebări unele echipe nu au ştiut să răspundă, la dans, cîntec și gătit, acolo unde cultura românească se intersectează cu cea a Basarabenilor, elevii au demonstrat că se nasc talente și la Ungheni.

Pentru măiestrie, curaj și dovadă de cunoștințe, juriul i-a apreciat cu note maxime, iar autorităţile locale i-au încurajat cu premii băneşti.

Concursul cultura și civilizația europeană este organizat din anul 2007 de către Casa Limbii Romane în parteneriat cu primăria orașului Ungheni.Prin acest proiect se urmareste scopul ca tinerii să cunoască cât mai bine obiceiurile popoarelor europene si a celor in curs de aderare. Următoarea etapă a concursul este preconizată pentru luna decembrie, la care participanţii vor discuta despre cultura Germaniei, urmata de cea a Lituaniei şi Poloniei.

Sursă: tv7.md