roruenLogin
Ad
ITA
FusionWorks
Ultimul
Comentariu

Buna ziua. Întâmplător am dat peste forumul dat și m-au copleșit emoții! Am vrut să încep s...

Ministerul Educației(+373 22) 23-46-09Site-ul oficial

6 Anii în urmă

Proiectul noii Metodologii de organizare și desfășurare a sesiunii de examene 2013 a fost aprobat ieri, 27 decembrie, în cadrul ședinței Comisiei Naționale de Examene, prezidată de ministrul Educației, Maia Sandu.

Foile pentru maculatoare vor fi personalizate prin codul de bare și anexate la testele de examen, acestea vor fi desprinse de la lucrări de către candidați înainte de a începe rezolvarea probelor scrise.

Candidatul va putea să-și vadă doar o dată lucrarea în cele 48 de ore, acordate pentru procedura respectivă. Sesiunea de examene suplimentară va fi organizată doar pentru cei care, din motive întemeiate, nu se pot prezenta la examene. Comisia Națională de Examene va analiza minuțios fiecare dosar prezentat.

Candidații vor semna și în sesiunea de BAC 2013 o declarație pe propria răspundere prin care vor confirma că sunt informați despre faptul că, pentru eventuala introducere a materialelor interzise în sala de examene, vor fi eliminați, indiferent dacă au folosit sau nu respectivele materiale.

Centrele de bacalaureat şi centrele republicane de evaluare a lucrărilor vor fi echipate cu scanere de depistare a metalelor, aparate de bruiere a legăturii telefonice și camere video.

Examenele de bacalaureat se vor desfășura între 4 şi 21 iunie 2013.

Sursă: adevarul.ro